Kliktegels

Het is altijd handig als je een vloer zelf kunt leggen. Dit scheelt je namelijk een hoop geld. Een vloer laten aanbrengen kan honderden euro’s kosten. Kies je voor kliktegels? Dan weet je zeker dat je er zelf wel uitkomt.

Kunststof

Wat zijn kliktegels?

De naam zegt het natuurlijk al een beetje: kliktegels zijn tegels die je in elkaar kunt klikken. Vaak zijn de van PVC. Dit is een relatief betaalbaar en stevig materiaal. Bovendien is het daardoor makkelijk in elkaar te klikken. Je denkt nu misschien aan kliklaminaat maar daar lijkt het niet helemaal op. Laminaat klikt in elkaar maar is alsnog wel lastig om te leggen en klikt niet altijd even goed. Je hebt er veel hulp bij nodig, zeker in grote kamers. Maar kliktegels klikken eigenlijk nog veel makkelijker in elkaar. Daardoor is het de ideale vloer voor elke grote ruimte. Bovendien hebben kliktegels nog meer voordelen:

  • ze zijn dus makkelijk in gebruik
  • de prijs is laag
  • ze zijn goed te reinigen
  • ze zijn simpel te vervangen

Schoonmaken van de tegels

De voornaamste reden waarom veel bedrijven en personen voor kliktegels kiezen is omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Voor bepaalde situaties is dat namelijk heel belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een magazijn of garage. Daar zie je vaak die kliktegels liggen. Maar ook in een school of kinderdagverblijf kan het heel praktisch zijn. Kinderen kunnen nog wel eens rommel maken en dan is het snel op te ruimen. Ook vloeren voor evenementen en showrooms zijn vaak kliktegels. Ze zijn namelijk ook makkelijk weer te verwijderen. Met name bij evenementen is dat heel handig.

Sterk materiaal

Waar koop je kliktegels?

Heel soms kun je die kliktegels bij woonwinkels kopen. Het is echter slim om eerst even online te bekijken. Zo kom je soms een stuk goedkoper uit. Bovendien heb je alle tijd en ruimte om rustig de beste tegels te kiezen voor jouw locatie.