Ben je op zoek naar zonwering voor jouw pand? Dan is een screen kopen, of beter zelfs meerdere, een uitstekend idee! Op deze manier hou jij de zon zoveel mogelijk buiten en voorkom je dat het binnen warm wordt. Doordat screens strak aansluiten aan je ramen, is het echt uitstekende zonwering. Waar eerder vooral uitvalschermen of knikarmschermen gebruikt werden, is een screen kopen nu vaak de eerste keus van mensen. En gezien de voordelen die het heeft, is dat ook zeker niet vreemd! Toch is het altijd aan te raden om de verschillende opties te overwegen en te kijken wat voor jouw woning de beste keus is.

Waarom een screen kopen?

Als de zon in de zomer op je ramen staat te branden, dan wordt het binnenshuis al snel behoorlijk warm. Dat is niet prettig, want dat maakt het slapen lastig. Natuurlijk zou je airconditioning kunnen installeren of ventilators kunnen gebruiken, maar deze gebruiken veel stroom en dat is natuurlijk geen goed idee met het oog op duurzaamheid. Een screen kopen is dan een veel betere oplossing! Zoals gezegd zijn er ook andere soorten zonwering die je zou kunnen gebruiken, zoals rolgordijnen of diverse schermen. Waarom dan nu juist voor deze vorm van zonwering kiezen? Een screen kopen heeft als voordeel dat het echt strak aansluit aan jouw raam. Daardoor kan de zon absoluut niet naar binnen komen. Bij uitvalschermen of knikarmschermen wordt de zon grotendeels wel tegengehouden, maar kan de warmte via het glas alsnog naar binnen trekken. Rolgordijnen sluiten wel meer af, maar deze zitten niet mooi strak en ze hebben een minder nette uitstraling. Screens bieden goede bescherming tegen de zon en ze zien er netjes uit! Zit er ook een nadeel aan een screen kopen? Ja, een minpuntje is dat het hiermee in huis wel erg donker wordt. Dat kan lastig zijn als je zelf thuis bent. Maar de oplossing is eenvoudig, je laat hem dan gewoon een kiertje open voor een beetje licht!

Zelf samenstellen

Wil je een screen kopen, dan is het natuurlijk de vraag waar je dit het beste kunt doen. Er zijn verschillende bedrijven die deze zonwering aanbieden, zoals Direct Een Rolluik. Het voordeel van dit bedrijf is dat je daar de screens helemaal zelf samen kunt stellen. Je kunt zelf kiezen uit:

  • met rits of zonder
  • de verschillende kappen die er bestaan
  • diverse kleuren
  • de bedieningsmogelijkheid die het beste bij jou past
  • het soort geleider

Als je bij hen een screen kopen gaat, dan weet je daardoor zeker dat deze helemaal aan jouw wensen voldoet! Het is wel aan te raden om eerst even wat afbeeldingen te bekijken en wat informatie op hun site te lezen, zodat je ook echt het verschil tussen de verschillende opties ontdekt. Op die manier kun je goed geïnformeerd een keus maken! Weet jij wat voor variant jij wilt hebben? Stel dan zelf eenvoudig je screens samen via de module op de website van Direct Een Rolluik. Je geeft al je voorkeuren op en de juiste maten en je ziet meteen de kosten. Een screen kopen wordt op deze manier heel gemakkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *