Als jij je was snel wilt drogen, dan zoek je natuurlijk naar de beste wasdroger. Maar door het grote aanbod dat er is, kan het ontzettend lastig zijn om een keus te maken. Er zijn verschillende uitvoeringen, er zijn prijsklassen, merken en modellen en dan moet je ook nog letten op een energielabel. En dan weet je nog niet wat de beste wasdroger voor jouw specifieke situatie is. Met andere woorden, je kunt bij deze zoektocht dus wel een beetje hulp gebruiken! Bij Was-droger.nl hebben ze allerlei informatie over dit product voor jou op een rijtje gezet en bovendien hebben ze een top 10 samengesteld. Dat maakt het veel gemakkelijker om de juiste keus te maken!

Beste wasdroger uitzoeken

Als je graag een droger wilt gaan kopen, dan zijn er zoals gezegd veel punten waar je op kunt letten. Het is aan te raden om eerst te bepalen wat voor type voor jou de beste wasdroger is. Er kunnen drie verschillende types onderscheiden worden:

  • warmtepompdrogers
  • condensdrogers
  • afvoerdrogers

Wat is nu het verschil tussen deze drie types? Een warmtepompdroger en een condensdroger beschikken over een opvangbakje voor het water dat uit jouw wasgoed komt, terwijl je bij een afvoerdroger een slang naar buiten moet hangen om het water te laten verdwijnen. Een afvoerdroger is dus niet de beste wasdroger als jij deze wilt plaatsen op een plek waar je geen ramen hebt die open kunnen. Sowieso is een afvoerdroger eigenlijk geen heel goede keus meer, deze gebruikt namelijk veel stroom en is daarmee geen duurzame optie. Ook is jouw energierekening hiermee onnodig hoog en dat maakt het gebruik van dit apparaat erg duur. Een warmtepompdroger is de energiezuinigste keus, maar tegelijkertijd is het zo dat de drogen van de was hierin ook langer duurt. Wat de beste wasdroger voor jou is, hangt dus af van hoe snel jij de was droog wilt hebben en hoe belangrijk energiezuinigheid voor jou is.

Aandachtspunten

Naast energiezuinigheid en snelheid van het programma, is er nog een belangrijk aandachtspunt waar je op moet letten als je op zoek bent naar de beste wasdroger. Dit punt is het laadvermogen oftewel hoeveel wasgoed jij in één keer in het apparaat kunt stoppen. Woon je alleen en heb je vaak kleinere ladingen was, dan kun je toe met een model met een laadvermogen van 6 kilo. Maar heb je een gezin met meerdere kinderen, dan blijf je vaak aan het wassen en drogen. De beste wasdroger heeft in dat geval toch echt een laadvermogen van 9 kilo. Op die manier kun je sneller meer wasgoed droog krijgen. Zo zijn er dus best wat punten om op te letten. Gelukkig maakt Was-droger.nl het jou gemakkelijk met hun website. Je vindt daar veel informatie, over bijvoorbeeld de levensduur en het energieverbruik van de verschillende modellen, maar ook over hoe zacht ze zijn voor jouw was. Daarnaast kun je er terecht voor een handige keuzehulp. Klik eenvoudig aan wat bij jouw situatie past en je krijgt een overzicht te zien van de drogers die het meest geschikt zijn voor jou. Zo vind je dus heel eenvoudig de beste wasdroger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *