gevelbekleding

Bij woningen en bedrijfspanden zie je het vaker wel dan niet: gevelbekleding. Beschikt jouw huis of pand nog niet over gevelbekleding, dan is het misschien al de hoogste tijd om dit wel te gaan overwegen. Hoe dan ook is gevelbekleding belangrijk om de volgende redenen:

• Het beschermt de gevel van je pand tegen weersinvloeden en tegen eventueel natuurlijk afval.
• Met gevelbekleding hoef je je eigenlijke gevel minder vaak en minder intensief te onderhouden. En vergis je niet: gevelonderhoud is een lastige en kostbare klus.
• Gevelbekleding biedt een stukje extra isolatie, zodat het leefklimaat binnen comfortabeler wordt.
• Afhankelijk van het soort gevelbekleding dat je kiest, kun je de buitenkant van je gebouw er een nieuw, fris imago door geven. 

Hieronder lees je meer over de verschillende soorten gevelbekleding die er zijn.

Onderhoudsvriendelijk

Welke soorten gevelbekleding zijn er zoal?

Grofweg kun je stellen dat er twee hoofdcategorieën zijn op het gebied van gevelbekleding. Het gaat hierbij om de volgende twee soorten:

• Kunststof gevelbekleding. Deze soort komt meestal in de vorm van gevelplaten. Het grote voordeel van kunststof is dat het erg lang mee gaat en daarbij bij minimaal onderhoud ook vele jaren in oorspronkelijke staat blijft. Gevelplaten van kunststof zijn daarbij inmiddels zo ver doorontwikkeld dat er ook qua uiterlijk veel mooie exemplaren verkrijgbaar zijn.
• Houten gevelbekleding: met houten planken of platen is het ook mogelijk de gevel van je pand te bekleden. Hierbij is het belangrijkste voordeel dat je een authentieke twist aan het uiterlijk van je pand meegeeft.

Moderne uitstraling