Inloopdouches zijn een spectaculair fenomeen in badkamers. Zij worden niet alleen als modern beschouwd, maar ook als een praktische en veilige keuze. Ze zijn er van verschillende soorten materialen zoals de beton cire inloopdouche.

Inloopdouche: wat is dat?

Heel simpel. De naam zegt het eigenlijk al: een inloopdouche loopt u zo in, zonder dat u over een opstaand randje of flinke drempel moet stappen. Een inloopdouche is dus gelijkvloers. Er zijn douches met een (glazen) cabine eromheen, een douchegordijn, muurtje, maar ook geheel open behoort tot de mogelijkheden. Inloopdouches worden gemaakt van verschillende materialen, beton cire inloopdouches of kunstof bijvoorbeeld.

De inloopdouche is praktisch en veilig. Inloopdouches hebben geen drempel waar u overheen moet stappen. Dit is een groot voordeel voor senioren, kleine kinderen en mensen met een beperking. De kans op een val wordt hierdoor een stuk kleiner en dat geeft een veilig gevoel.

Het schoonmaken van een inloopdouche  is gemakkelijker doordat er geen randen en hoeken zijn waar vuil en aanslag kan ophopen. Het is wel belangrijk om goed na te denken over de materialen die in de inloopdouche worden gebruikt. Een beton cire inloopdouche kan glad worden wanneer er water op ligt en dat is uiteraard niet de bedoeling in een douche. Voor optimale hygiëne kan het verstandig zijn om de tegels na het douchen droog te maken met een trekker.

Inloopdouche

Steeds meer modern ingerichte badkamers hebben een inloopdouche. Het geeft niet alleen een moderne uitstraling, maar is ook perfect aan te passen aan uw eigen stijl en wensen. Zo kunt u zelf de grootte bepalen, maar ook kiezen voor de meest uiteenlopende douchekoppen of andere luxe onderdelen. Met deze vrijheid kunt u zelfs een hele thuissauna creëren. Het aanbod aan verschillende materialen zoals natuursteen of beton cire inloopdouche geeft de vrijheid om de uitstraling te bereiken die u wilt in de badkamer. Omdat een inloopdouche één geheel vormt met de rest van de badkamer, zijn er minder elementen die de aandacht afleiden van de badkamer in zijn geheel. Dit geeft een ruimtelijk en rustgevend effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *