Waar we vroeger nog allemaal gebruik maakte van een houtkachel, zijn er nu vele mogelijkheden om het huis te verwarmen. Ook op het gebied van verwarmingen gaan we mee met de technologische trends en zijn er constante ontwikkelingen. Waar we nu de verwarming radiatoren erg gewend zijn, zijn er nu ook opties om verschillende verwarmingselementen te plaatsen in huis. In dit blog zullen we met u kijken naar de IR panelen en infrarood panelen. 

Kies voor IR panelen!

IR panelen zijn de nieuwe manier om te verwarmen en creëert u hetzelfde effect als de zon. Dit is te realiseren met infraroodpanelen, ofwel IR panelen! IR verwarming is een ander woord voor infrarood verwarming, waar er met elektrische infrarood panelen verwarmd kan worden in het gehele huis. 

IR panelen hebben dezelfde werking als de zon, omdat ze warmte uitstralen aan de hand van het infrarood. Deze straling wordt voor het grootste gedeelte opgevangen door mensen, maar kunnen ook objecten licht verwarmd worden.

Het verschil tussen IR panelen en een ouderwetse verwarming zit hem in het feit dat de lucht circuleert bij een ouderwetse verwarming. Bij een ouderwetse verwarming bevindt de warme lucht zich meestal tegen het plafond, terwijl de koude lucht juist laag blijft. IR panelen verdelen de warmte zorgvuldig, zodat in iedere ruimte dezelfde temperatuur kan worden aangehouden!

Maak gebruik van nano infrarood panelen!

Wanneer u gebruik wilt maken van IR panelen, zijn ook hier nog verschillende mogelijkheden in te vinden. Een van de meest voorkomende IR panelen zijn nano infrarood panelen!

Wanneer u nano infrarood panelen wilt aankopen, bespaart u behoorlijk op uw jaarlijkse energiekosten. Nano infrarood panelen verbruiken namelijk veel minder energie dan een traditionele elektrische verwarming. De nano infrarood panelen verwarmen met de straling alleen mensen en objecten in de kamer, in tegenstelling tot een ouderwetse verwarming die de gehele kamer zal verwarmen. Met de nano infrarood panelen worden er, net als bij alle infrarood verwarmingen, infraroodstralen op een lange golf uitgezonden. De stralen zijn niet schadelijk voor mens en dier, maar zijn wel krachtig. Ze zorgen ervoor dat objecten en mensen worden verwarmd, zonder dat ze eerst de lucht verwarmen!

Bespaar energie

Met IR panelen bespaart u dus erg veel energie en zult u ook geen water, zoals bij een ouderwetse verwarming, hoeven te gebruiken. De infraroodstralen vragen erg weinig energie, waardoor u met een infrarood verwarming zult beschikken over een zo zuinig mogelijke verwarming! Denk er eens over na en bespaar in uw kosten, kijk wat de mogelijkheden zijn en ga aan de slag!