Het thuiskantoor van vandaag is meer dan alleen een plek om te werken: het kan ook een ruimte zijn om te ontspannen, e-mails in te halen, te lezen en tv te kijken, dus er zijn verlichting en meubels nodig om deze verschillende functies te kunnen vervullen zoals goede leeslampen. Bovendien moet het in harmonie zijn met de rest van het huis en zorgen voor sfeer en comfort.

In een commerciële omgeving wil je een consistente lichtbron op één niveau. In een thuiskantoor wil je verschillende lichtniveaus bereiken om een sfeer en sfeer te creëren die interessant zijn en samenvloeien met het ontwerp van het huis. Omdat het een privéruimte is, kun je wat brutaler zijn. Je kunt bijvoorbeeld een armaturen ophangen of verlichting gebruiken om een kunstwerk te accentueren, of de architectuur accentueren en unieke leeslampen plaatsen in de ruimte.

Houd er rekening mee dat het een functionele plek is om te werken, maar het moet ook uw persoonlijkheid en interesses weerspiegelen. Het moet een comfortabele, goed verlichte ruimte hebben om te lezen, te ontspannen en naar een computerscherm of tv te kijken, en een plek om collecties of kunstwerken te tonen.

Daarnaast moet verlichting worden gelaagd om de verschillende rollen van de kamer te versterken. Ik houd rekening met de natuurlijke lichtomstandigheden en kies een combinatie van sfeer-, taak- en accentarmaturen. Je hebt sfeerverlichting nodig, zoals inbouw- of plafondarmaturen; schansen; of up lights – om een algemeen verlichtingsniveau in de kamer te creëren. Taaklampen – een bureaulamp of een staande lamp naast een stoel -zijn specifiek bedoeld om achter een computer te werken, te schrijven of te lezen. Zeker, de plafondverlichting in de werkkamer is vaak zo helder dat je er gemakkelijk een boek kunt lezen of kunt werken achter de laptop. Toch mag je niet zonder een aparte leeslamp. Het belangrijkste bij het browsen is immers het creëren van een gezellige sfeer en het kunnen focussen van de lichtbundel voor een optimale leeservaring. Dankzij een leeslamp kun je het leesgedeelte verlichten, ideaal voor een werkruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *