decoupeerzagen

Iedereen kent deze zaag wel, als je plaatmateriaal in een bepaalde ronding af moet zagen of ergens een hapje uit moet halen. Met decoupeerzagen kun je veel verschillende handelingen uitvoeren, onmisbaar voor de echte doe het zelver in het assortiment gereedschap. Maar ook in de bouw wordt er graag met de zaag gewerkt, simpelweg omdat hij makkelijk hanteerbaar is en je er vele verschillende dingen mee kan doen. Kookplaten en spoelbakken worden eenvoudig uit het aanrechtblad gezaagd met de zaag.

decoupeerzagen

Eenvoudige bediening

De bediening van decoupeerzagen is erg eenvoudig, meestal hoef je alleen in het handvat een knop om te zetten en je kunt direct beginnen met zagen. In de uitvoeringen zijn er vele soorten te noteren, belangrijkste kenmerk is het vermogen van de zaag. Hoe hoger het vermogen, hoe dikker materiaal je ermee door kunt zagen. Of kies voor een exemplaar waarbij je zelf het toerental in kunt stellen, dan kun je ook verschillende materialen eenvoudig zagen. Metaal en kunststof zagen doe je met een ander toerental dan hout.

Altijd een opgeruimde werkplek?

Over het algemeen maken decoupeerzagen veel rommel tijdens het zagen, de zaag hapt als het ware door het materiaal heen. Gevolg is dat je zeer kleine deeltjes van je materiaal krijgt tijdens het zagen. Het is verstandig om er dan een stofzuiger op aan te kunnen sluiten, naast een schone werkplek heb je ook geen last van het zaagsel wat op je werkstuk blijft liggen tijdens het zagen. Heb je iets meer te besteden dan raden we zeker dit exemplaar aan om te kopen.