Ben je een echte woonfreak? Dan verander je je interieur misschien wel regelmatig. Je hebt ongetwijfeld ook diverse meubels in je huis met MDF erin verwerkt. Denk aan kasten, bureaus en tafels. Dit is een materiaal dat bestaat uit houtvezels en kunsthars, die samen geperst zijn tot een plaat. Het lijkt een beetje op spaanplaat, maar is niet hetzelfde want de vezels van MDF zijn fijner. MDF platen zijn er in vele soorten en maten en je kunt het voor zowel binnen als buiten gebruiken. De standaard MDF kun je alleen binnen gebruiken want deze kan niet tegen vocht; daar moet je dus wel rekening mee houden. 

MDF voor op kantoor

Werk je op kantoor? Ook dan kun je eindeloos variëren met mdf. Zo is er bijvoorbeeld gefineerd mdf. Dit heeft een luxe uitstraling en is bijvoorbeeld uitstekend te gebruiken voor een mooi bureaublad. Gefineerd MDF is er in diverse soorten, denk aan beuken, gestoomd beuken en eiken. Een gefineerde MDF plaat bestaat natuurlijk voor het grootste deel uit mdf, maar er zit een laagje echt hout op wat een mooie look geeft, en waardoor het net lijkt of de plaat helemaal van hout gemaakt is. MDF heeft de eigenschap dat het heel makkelijk te bewerken is (zagen, frezen enzovoorts). Je moet jezelf wel goed beschermen als je aan de slag gaat met mdf want houtvezels zijn niet goed voor je gezondheid. En veel MDF-platen bevatten trouwens formaldehyde, als je dit liever niet hebt kun je voor ecologisch MDF kiezen wat beter is.

HPL platen voor elk interieurproject

Wanneer je aan de slag gaat met je interieur kun je ook HPL platen aanschaffen voor vele toepassingen, zoals HPL plaat betonlook. Dit is heel handig want je hebt niet te maken met zware betonnen platen. Het is een dunne plaat die je bijvoorbeeld op een spaan- of MDF plaat kunt plakken. Zo creëer je een stoere uitstraling, zowel voor thuis als op het bedrijf kun je HPL platen gebruiken. Niemand zal direct zien dat het geen echte betonnen plaat betreft, welke natuurlijk veel zwaarder en minder handzaam zijn om te verwerken in je interieur. Je kunt de platen in diverse webshops bestellen, en uiteraard kun je even naar de dichtsbijzijnde doe-het-zelfwinkel gaan voor een HPL plaat betonlook. Je kunt ze vaak op maat laten zagen. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *