Maak je woning echt uniek met een natuurstenen vensterbank

natuurstenen vensterbank

Als er een soort materiaal is die elke hoek van je woning een luxe en charmante uitstraling kan geven dan is het wel natuursteen. Natuursteen is prachtig. Het is echter ook redelijk prijzig. Maar dan heb je ook wat. Een natuurstenen vensterbank kan al een gigantisch indrukwekkende uitstraling geven aan je woning en is een stuk minder duur dan een hele gang of tuin met natuursteen vullen.

natuurstenen vensterbank

Soorten natuursteen

Allereerst is het goed om te weten dat er verschillende soorten natuursteen zijn. Stenen uit de natuur zijn immers ook niet allemaal hetzelfde! Je hebt marmer, wat een duur materiaal is, maar er zijn meer opties. Leisteen is een van de beter betaalbare opties als het aankomt op natuursteen. Het is namelijk niet zo dat natuursteen altijd rond dezelfde prijs hangt. Mensen associƫren het vaak met hoge prijzen maar dat hangt er maar net vanaf wat je kiest. Graniet kan ook betaalbaar zijn maar is doorgaans wel duurder dan leisteen.

natuurstenen vensterbank

Een natuurstenen vensterbank: hoe pak je dat aan?

Wat vaak gedaan wordt is het matchen van een natuursteen vensterbank met de tegelvloer. Door bijvoorbeeld te kiezen voor leisteen vensterbanken bij een vloer van leisteentegels zorg je voor een mooi afgewerkt geheel dat goed bij elkaar past. Je kunt echter ook alleen natuursteen in de vensterbank aanbrengen en dit matchen met hout. Deze twee materialen kunnen ook heel mooi staan samen. Een natuursteen vensterbank kan altijd voor je op maat gemaakt worden dus maak je geen zorgen om de afmetingen van bestaande ramen en vensterbanken.