Heb je een nieuw huis gekocht of ben je van plan om je huidige huis te gaan verbouwen? Dan denk je er misschien aan om ook een uitbouw te maken. Dit is natuurlijk niet niks en daarom is het slim om je voor te bereiden. Niet alleen wanneer je het zelf gaat uitvoeren maar ook wanneer je het laat uitbesteden. Het is namelijk verstandig om inzicht te hebben in de werkzaamheden die plaats moeten vinden en wat voor materialen en partijen hierbij komen kijken. In de blog nemen we je mee in de voorbereiding en laten we zien wat je allemaal kan gaan doen om de uitbouw zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Het maken van een plan

Het is belangrijk om een plan te maken. Een plan waarbij je opschrijft hoe je wilt gaan uitbouwen en hoe groot. Maak bijvoorbeeld ook een schets in dit plan. Zorg ervoor dat je alles opschrijft wat je bedenkt. Vervolgens kan je hier later concreter en specifieker mee aan de slag. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat je uitbouw extra ruimte oplevert, bedenk daarom ook goed dat je tuin juist minder klein wordt. Hoe groter je uitbouw hoe kleine je tuin. Wanneer je graag buiten bent en graag buiten leeft is het slim te kijken of je de uitbouw wel zo groot moet doen zoals je in gedachten had.

Vergunningen

Wanneer je een uitbouw wilt realiseren moet je goed bedenken dat je niet zomaar kan beginnen. Het is belangrijk dat je de juiste vergunningen hebt. Er zijn vergunningen en regels die voor het hele land gelden maar per gemeente zijn er ook weer verschillende regels. Wij raden aan om contact op te nemen met je gemeente zodat je zeker weet wat wel en niet mag. Vraag ook altijd of ze dit zwart op wit naar je toe willen sturen op bijvoorbeeld de mail. Hierdoor weet je zeker dat het kan. Vervolgens moet je de vergunning natuurlijk ook daadwerkelijk aanvragen.

Welke spullen heb je nodig

Wanneer je de uitbouw zelf wilt realiseren is het belangrijk om inzichtelijk te hebben welke spullen je nodig hebt. Zowel de spullen om te bouwen maar ook de spullen om mee te werken. Je doet er meestal slim aan om gereedschap en machines te huren wanneer je deze nog niet zelf hebt. Daarnaast kan je gemakkelijk bijvoorbeeld online beton bestellen. Hierdoor kan je gemakkelijk zelf keuzes maken en verschillende producten vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *