Als jij op zoek bent naar een groene vriend die bij jou in huis komt wonen moet je een kijkje nemen bij Wout.com. Zij bieden voor iedereen de geschikte kamerplant. Dan kun ook jij jouw woonkamer opleuken. Neem bijvoorbeeld de Strelitzia. De Strelitzia is een zeer mooie plant die ervan houdt om in de zon te staan. Maar omdat deze groene vriend ervan houdt om in de zon te staan lust hij ook veel water. Ook kun je kiezen voor bijvoorbeeld de Monstera Deliciosa Tauerii. Dat is een hele mond vol maar ook deze groene vriend geniet van een beetje zonlicht. Het enige wat verschilt met deze kamerplant is dat hij niet zo dorstig is als de Strelitzia. 

De paradijsvogelbloem

De Strelitzia heeft zijn naam, de paradijsvogelbloem, te danken aan zijn mooie bloemen. Hij komt origineel uit Zuid-Afrika maar kan zichzelf prima redden hier in Nederland. Zoals ik net al heb vermeld houdt deze kamerplant ervan om in de zon te staan. Hoe meer zonlicht hij kan krijgen hoe mooier hij zal bloeien. En aangezien hij ook snel dorstig wordt heeft hij ook 1 keer peer week een goede slok water nodig. Natuurlijk moet hij niet zoveel water krijgen dat hij in een plas staat, maar genoeg zodat de grond vochtig blijft. Ook ik de koude winterdagen heeft hij 1 keer per week water nodig, maar wel ietsje minder dan wat hij van de zomer opdrinkt. De ideale temperatuur voor deze groene vriend is overdag rond de 14 graden en ‘s nachts ongeveer 6 graden. Let er wel op dat deze plant licht giftig is en je dus dient op te passen met huisdieren en kleine kinderen.

De gatenplant

De Monstera Deliciosa Tauerii heeft de naam de gatenplant gekregen. Dat komt omdat in zijn bladeren verschillende gaten zijn ontstaan. En dat is niet omdat hij kapot gaat, het tegenovergestelde juist. Dat betekent dat hij het goed doet. Hij is geen superfan om de hele dag in de zon te staan maar kan het zeker waarderen als hij ‘s middags een paar uurtjes in de zon mag zitten. Verder heeft hij niet extreem veel dorst, geef hem dus alleen een klein beetje water als de grond droog aanvoelt. Als deze groene vriend ineens gaat verkleuren betekent dat hij te lang in de zon heeft gestaan of dat hij net te veel water heeft gekregen. Mocht dat het geval zijn zet hem dan later op de dag iets weg van het raam en/of geef hem iets minder water. Ook de Monstera Deliciosa Tauerii is weer giftig net zoals de Strelitzia dus pas op met kleine kinderen en huisdieren. 

Weet jij al welke van de twee goed bij jou in de kamer past?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *