Wat je ook wilt maken in je tuin, de kans is groot dat je daar hout voor nodig hebt. Veel schuttingen, hekken, carports en tuinhuisjes kun je kant en klaar of als bouwpakket kopen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een compleet eigen ontwerp te maken. En dan heb je dus goed tuinhout nodig. Tuinhout dat is behandeld zodat het niet rot of vergaat, maar waar vind je dat voor een goede prijs? Bij Hillhout natuurlijk! Hillhout is de leverancier van alle hout voor in de tuin. Of het nu gaat om losse planken en balken of complete bouwpakketten.

Hillhout heeft het hout dat jij nodig hebt

Maar hoe bepaal je precies hoeveel je nodig hebt? Stap één is het maken van een goede tekening, compleet met alle maten erbij geschreven. Die tekening hoeft echt geen professionele blauwdruk te zijn, maar het is wel belangrijk dat de maten kloppen. Kies er daarom voor om te tekenen op ruitjespapier, waarbij iedere ruit een bepaalde afmeting heeft. Zo kun je op schaal tekenen, ook als je eigenlijk helemaal niet zo goed kunt tekenen. Meten is weten, meet dus alles nog een keer na en vlak voor je gaat bestellen nog een keer. Zo weet je zeker dat je niet te weinig hout bestelt. Iets te veel is geen probleem, maar je wilt zeker niet te kort komen.

Wel zelf bouwen maar niet zelf tekenen?

Als je je teken- en rekenkunsten echt niet vertrouwt, dan kun je online allerlei bouwtekeningen vinden voor alle mogelijke bouwsels voor in je tuin. Of je nu zelf een meubel wilt maken of een schutting, een tuinhuisje of een carport, als je een beetje handig bent en je hebt de juiste materialen besteld bij Hillhout, dan moet dat lukken. Alles valt of staat echter bij een goede tekening. Door online de perfecte bouwtekening met afmetingen en als het even kan ook nog de materialenlijst te vinden, kun je al snel aan de gang.

Je moet hout altijd behandelen, waar of niet waar?

Niet waar. Je kunt kiezen voor geïmpregneerd hout, hout dat in de fabriek behandeld is, of voor hardhout. Dit hout hoef je helemaal niet te behandelen. Met behandelen bedoel ik dan schilderen, lakken of beitsen. Door het hout te laten zoals het is, zal het op den duur wat gaan vergrijzen, dan verhoogt de charme van je bouwsel. Vind je het toch niet mooi?Dan kun je er altijd nog voor kiezen om het alsnog te schilderen of te beitsen. Dat is aan jou.