Is je huidige badkamer toe aan vervangingen en wil je graag een nieuwe badkamer uitzoeken? Dan is er een aantal zaken waar je op moet letten. De aanschaf van een nieuwe badkamer is een flinke uitgave en daarbij wil je natuurlijk zeker weten dat je overal bij stil hebt gestaan en dat je de juiste keuzes maakt. Ik heb in dit artikel een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

Bron: https://www.ventilatieshop.com/

Voldoende beweegruimte

Bij het samenstellen van jouw ultieme badkamer is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met de beweegruimte. Sta daar goed bij stil bij de indeling van de badkamer. Heb je een kleine badkamer? Dan raakt de ruimte al snel vol. Is dat geval is het verstandig om te kijken naar slimme oplossingen om zo effectief mogelijk van de beschikbare ruimte gebruik te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de ruimte boven het toilet of onder de wastafel (ideaal geschikt voor het opbergen van spullen).

Toekomstgericht of tijdloos design

Als het gaat om het design van de badkamer, dan is het belangrijk om de toekomst in je achterhoofd te houden. Kleuren en materialen die op dit moment in de mode zijn, zijn misschien over één of twee jaar weer passé. In dat kader kan het verstandiger zijn om te kiezen voor tijdloze kleuren, zoals wit of grijstinten. Vervolgens kun je eens in de zoveel tijd variëren met accessoires in verschillende modieuze kleuren en stijlen.

Vergeet de ventilatie niet

Uiteraard is het ook van belang om goed stil te staan bij de ventilatie in de badkamer. Een ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de vochtige lucht wordt afgevoerd en wordt vervangen door verse, schone lucht van buiten. Geen of onvoldoende ventilatie in de badkamer is slecht voor de gezondheid en zorgt ervoor dat schimmels en bacteriën zich in rap tempo ontwikkelen. Dit maakt goede ventilatie dus onmisbaar. Helaas wordt dit nog wel eens onderbelicht. Investeer daarom in een goede badkamerventilator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *