Execution only hypotheek

Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer mensen voor een Execution Only hypotheek. Echter, de kans is groot dat jij nog nooit van deze term hebt gehoord. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat je ooit al eens van deze term hebt gehoord, maar dat het nog niet helemaal duidelijk is wat deze term nou eigenlijk is. De Execution Only hypotheek zorgt ervoor dat het mogelijk is om zelf een hypotheek af te sluiten. Ben je van plan om binnenkort een huis te kopen en heb je hiervoor een hypotheek nodig? Dan zou je eens kunnen kijken of je deze manier van lenen prettig vindt.

Execution only hypotheek

Het voordeel van de Execution Only hypotheek

Wanneer je van plan bent om binnenkort een nieuwe woning aan te schaffen, is het prettig dat het afsluiten van een hypotheek niet te lang duurt. Helaas kan het afsluiten van een hypotheek ontzettend lang duren. Echter, dit is enkel het geval wanneer je een hypotheek afsluit op de traditionele manier. Sluit je daarentegen een Execution Only hypotheek af? Dan is het mogelijk om dit ontzettend snel te regelen. Het afsluiten van een hypotheek is de laatst jaren steeds eenvoudiger geworden.

Execution only hypotheek

Jouw eigen verantwoordelijkheid

Als je zelfstandig een Execution Only hypotheek af wilt sluiten, is het natuurlijk wel van belang dat je inziet dat je zelf veel verantwoordelijkheid neemt. Helaas kun je niet terugvallen op een adviseur en ben je zelf verantwoordelijk voor de eventuele nadelige gevolgen van deze hypotheek. Om deze verantwoording voor iedereen zo veel mogelijk te beperken, is het voor mensen zonder een inkomen niet mogelijk om een Execution Only hypotheek af te sluiten.