Bij werkzaamheden in de bouw, staat natuurlijk veiligheid voorop: safety first! Het is dus enorm belangrijk dat de werkkleding bescherming biedt. Daarnaast wordt de kleding natuurlijk intensief gebruikt en moet het dus tegen een stootje kunnen. Het is niet de bedoeling dat de kleding na 2 keer dragen kapot is en vol met scheuren zit. Daarnaast wordt er verwacht dat de kleding comfortabel aanvoelt. Dus samengevat: veilig, kwaliteit, en comfort! In dit artikel lichten we verder toe wat dat per kledingstuk inhoudt en waar je op kan letten bij de aanschaf.

Werkbroeken

Een werkbroek in de bouw dient altijd genoeg zakken te hebben, zodat gemakkelijk al het gereedschap snel een plekje heeft en niet kwijt raakt over de werkplaats. Maar zoals al eerder genoemd is, is comfort ook erg belangrijk. Een beetje stretch in de broeken kan zeker geen kwaad, dit zorgt voor een betere bewegingsvrijheid. Aan de andere kant bestaan er ook slijtvaste werkbroeken, deze hebben iets minder stretch, maar zijn weer erg duurzaam!

Werkjassen

Het werken in de bouw ligt zeker niet stil in de winter. Dus ook als het koud is, of zelfs vriest buiten, werken we door. Het is dan zeer belangrijk op je romp warm te houden. Vaak dragen we dan meerdere lagen kleding. Als bovenste laag is er dan vaak een winddichte en waterdichte werkjas te zien met ook vaak reflectiepiping. Werkjassen worden aangeboden door Tricorpstore. Zij bieden een ruim assortiment aan jassen aan, voor elk vakgebied en dus ook voor in de bouw.  

Bekijk de kleding hier en vindt de perfecte fit voor jouw werkzaamheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *