Wist jij dat er zo’n 600 tot 1000 verschillende soorten van de Ficus, de vijgenboom, bestaan? Ze zijn afkomstig uit de streek van de Middellandse Zee. In het oude Egypte werden er technieken toegepast die de rijping van vijgen zouden bevorderen. En sommige kisten voor mummies werden uit vijgenhout vervaardigd. In de Romeinse oudheid kwam de vijgenplant voor in de legende van Romulus en Remus. De Chinezen vereerden deze boom als een heilige boom. En ook via de Bijbel kennen wij de vijgenboom en zijn beroemde vijgenblad. Alexander De Grote zou een vijgenboom beschreven hebben die zo groot was dat zijn volledige leger er kon onder schuilen tegen de zon. Deze weetjes bewijzen dat vijgenbomen al bestaan sinds mensenheugenis. Ze hebben dus al voldoende hun nut bewezen.

Je eigen vijgenplant bij jou thuis

Ook in onze landen, waar het klimaat minder warm is dan in de mediterrane streken, groeit een vijgenplant uitstekend. Je kunt hem zowel buiten als binnen plaatsen. Buiten heeft hij bij strenge vorst wel wat bescherming nodig. Een vijgenplant in pot zet je bijvoorbeeld binnen in je wintertuin, op je terras of zelfs op je kleine balkon. Bij een goede verzorging slaag je er in om zelf je vruchten te kweken. Als je een vijgenplant aankoopt, kun je de beschrijving lezen en ontdekken hoe je hem het beste verzorgt. Of vraag gerust uitleg aan de verkopers. Zij weten er alles van!

Waarom kiezen voor en vijgenplant?

Een vijgenboom is zeer decoratief. Hij draagt grote gelobde bladeren met een donker groene tot grijze tint. De stam en takken ogen stoer. Als je hem binnen plaatst, krijgt de kamer plots een exotische uitstraling. Buiten is hij ook een echte eyecatcher. Een vijgenboom kan ook het begin zijn van een echte exotische tuin. Combineer hem met andere tropische planten, vruchten en bloemen. Citrusplanten, exotische bloemen, palmen, olijven, druiven… ze passen gewoon perfect bij jouw vijgenplant. Experimenteer en creëer je eigen tropische plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *