Als je een garagedeur wilt aanschaffen, kom je er al gauw achter dat er behoorlijk wat verschillende deuren op de markt zijn. Hieronder vertellen wij je waar je allemaal de keuze uit hebt en wat de belangrijkste kenmerken van de verschillende soorten garagedeuren zijn.

Mocht je na het lezen van dit artikel meer willen weten over de verschillende soorten garagedeuren, dan raden we je aan om het overzicht van alle soorten garagedeuren die te koop zijn te bekijken.

De kanteldeur

De klassieker onder de garagedeuren is de kanteldeur. Al meer dan 50 jaar lang wordt de kanteldeur toegepast op garages. Met dien verstande dat de techniek op het gebied van duurzaamheid, inbraakpreventie en kindveiligheid voortdurend wordt verbeterd.

De garage kanteldeur is voorzien van een vergrendelingsmechanisme dat de deur op drie punten afsluit. Het draaigrendelslot zorgt vervolgens voor een optimale inbraakpreventie. De kindveiligheid van de kanteldeur is geoptimaliseerd door het meervoudige veersysteem en de beschermkappen die de veren afdekken.

De roldeur

De roldeur lijkt veel op de kanteldeur. Het verschil met de kanteldeur is dat de roldeur verticaal oprolt zodat het plafond achter de deur wordt vrijgehouden. Zo hou je meer ruimte in de garage over om bijvoorbeeld spullen op te slaan.

Sectionale garagedeur

Opgebouwd uit horizontale panelen wordt deze deur ook wel de paneeldeur of lamellendeur genoemd. Omdat de panelen in elke vorm en afmeting leverbaar zijn, zijn ze een meerwaarde voor renovatieprojecten, zoals bij monumentale panden.

De sectionale garagedeur kan uit hout worden vervaardigd wat passend is bij de uitstraling van authentieke huizen. Sectionale garagedeuren voorzien van een elektrische bediening zijn een van de populairste soorten garagedeuren.

Openslaande deuren

Openslaande deuren zijn bij uitstek geschikt voor garages die niet worden gebruikt om de auto in te parkeren. Openslaande deuren geven een woning een extra ingang die bovendien de ruimte biedt om eenvoudig met de fiets of scooter te betreden. Openslaande deuren zijn veilig, mede doordat ze over het algemeen van goede sloten zijn voorzien die het Politie Keurmerk Veilig Wonen dragen.

Zijdelingse sectionale garagedeuren

In tegenstelling tot de traditionele sectionale garagedeuren, beweegt de zijdelingse garagedeur opzij tijdens het openen en dichtgaan. Het voordeel hiervan is dat de deur niet in zijn geheel hoeft te worden geopend als je de garage wil betreden of verlaten.

Bovendien gaat de warmte in de garage minder snel verloren, doordat de deur slechts deels geopend wordt en ziet niet iedereen welke waardevolle spullen er in je garage staan.

Tips om kans op een inbraak via de garagedeur te verkleinen

De garagedeuren van de betere merken zijn tegenwoordig standaard voorzien van de modernste beveiligingssystemen. Desondanks zit het inbrekersgilde nooit stil. Je kunt de kans op een inbraak via de garage verkleinen door heggen en ander struikgewas te snoeien. Op die manier ontstaat er meer zicht op de garage. Nog een goede tip om mee af te sluiten: plaats detectielampen bij de toegangspunten van de garage. Dergelijke lampen hebben een afschrikwekkend effect op inbrekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *