We zijn al drie maanden aan het discussiëren over wat er met de tuin moet gebeuren. De een wil meer groen, dus ook meer werk en de ander houdt van een onderhoudsvriendelijke tuin. We gingen de test aan. Samen met drie andere woon ik in een huis. We wonen centraal in Rotterdam en hebben het geluk dat we een tuintje hebben. We mogen er mee doen wat we willen. Omdat we nergens over uit komen is het zo dat de meeste stemmen gelden.

Waar kunnen we uit kiezen?

Het voorjaar is aangebroken, je kan niet wachten om de tuin weer op orde te maken. Dat is Lisa haar keuze. Mijn keuze was vrij gemakkelijk, namelijk tot ik heerlijk in de tuin kan zitten. De andere twee meiden waren het hier al snel mee eens. We waren er wel over eens dat in onze tuin een paar lekkere loungestoelen moeten komen. De een wilde een heg en de andere een houten schutting. Het werd de heg. Mijn ouders gaven mij ooit de tip om een druppelslang aan te sluiten, zodat de heg regelmatig water krijgt. Als we aan een vakantiebestemming zouden moeten kiezen, welk land zou het dan worden? Het was opnieuw twee tegen twee. Uiteindelijk hebben we voor Ibiza gekozen. De stijl van de tuin begint al ergens op te lijken. Ook zijn wij allemaal geen insecten fan, dus het liefst zo weinig mogelijk bloemetjes. Ik lijd ook verschrikkelijk erg aan hooikoorts, dus ik heb het ook liever zo min mogelijk. De stijl die er uiteindelijk uitgekomen is, is stoer. Ruwe bolster, blanke pit en recht door zee. Vooral erg authentiek. De kleuren die wij in de tuin gaan doen worden groen en wit. Veel van het onbewerkte hout, metaal en natuursteen. Het is een mooi compromis en iedereen is het er mee eens.

Wie geeft de planten water?

Ook de planten moeten vocht binnenkrijgen, en iemand van ons moet die taak op zich nemen. Er wordt gepraat over een tyleenslang en een druppelslang. Klinkt super efficiënt! Een tyleenslang ook wel pe buis genoemd is een product wat voornamelijk uit Idpe of hdpe bestaat. Het zijn hulpstukken die die vaak worden gebruikt om druk uit te voeren. Onze huisbaas had het hierover, voordat wij aan de tuin gingen beginnen. Geen onbelangrijk dingetje!

Het begint ergens op te lijken. De meiden zijn lekker bezig en ik zorg voor koude limonade. Uiteindelijk zijn er toch een paar bloemen bij gekomen, om de boel een beetje op te fleuren. Er staat een gave loungeset waar er van de zomer heerlijk in gechillt kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *