De bouwsector moet drastisch zijn uitstoot van stikstof gaan verminderen. Inmiddels is er geen speciale natuurvergunning nodig, maar de bouwsector moet beloven te werken aan het terugdringen van de uitstoot van stikstof. 

De bouwsector krijgt de nodige klappen. Een tijdje terug kreeg de sector een klap vanwege het zeer strenge stikstofbeleid. Daar bovenop kwam natuurlijk ook nog eens de coronacrisis. Om de hele sector uit de misère te halen, zijn er flinke maatregelen nodig voor de bouw van woningen. Maar nu er weer wat ruimte is, betekent dit wel dat de bouwsector aan de slag moet door zijn stikstof terug te dringen. 

Emissievrij werken 

De oplossing hiervoor is emissievrij werken. Dit houdt in dat bouwmachines, die vervuilend zijn, ingeruild gaan worden voor schonere machines. Denk aan bouwmachines met een stekker of een accu. Tijd voor Zero Emissie. Dit is de toekomst voor de bouw. 

Grote merken van bouwmaterieel, zoals Milwaukee, Wacker Neuson en STIHL, zijn bezig met het proces naar zero emissie. Voor vrijwel elke uitdaging bieden zij een oplossing. Zo vervangen zij bijvoorbeeld benzinemotoren door accumachines. Deze accu’s zijn krachtig uitgerust, zodat je geen zorgen hoeft te maken.

De leverancier denkt mee 

Dit soort bouwmateriaal is natuurlijk nog maar het begin. Verkopers van bouwmateriaal zoals Visser Assen denken ook graag mee voor de bouwsector. Zij zorgen ervoor dat bouwmateriaal dat emissievrij is makkelijk aan te bieden. Daarnaast zoeken zij ook actief mee naar het juiste materiaal voor deze sector. Alle bouwers worden op de hoogte gehouden dankzij leverancier doordat zij ook actief de producten aanbieden en op zoek gaan de naar de beste alternatieven.

Wanneer de leveranciers, de makers van het bouwmateriaal en de kopers samen werken aan emissievrij bouwen, kunnen we samen de doelen behalen die worden gesteld. Dit is beter voor de bouwsector en het milieu. Er zijn dus twee winnaars onderaan de streep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *